Mijn liefste wens voor jou…

We zijn alweer aan het einde gekomen van de 31-daagse inspiratie marathon, wat gaat de tijd toch snel. En misschien ben je jezelf al aan het voorbereiden op een nieuwe toekomst, een nieuw jaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden. Heb je goede vooruitzichten voor jezelf, of wellicht zie jij de toekomst minder rooskleurig in…

Besef dan, waar je jezelf op focust, wordt jouw werkelijkheid. Durf nee te zeggen bij mensen of situaties die je niet langer dienen. Als je wordt teruggetrokken in het manifesteren van jouw dromen en verlangens. Door nee te zeggen tegen de ander, ga je JA zeggen tegen jezelf. En dat is hard nodig. Want jij bent het middelpunt van jouw leven, en je kunt jezelf wel blijven verschuilen achter iets of iemand anders. Daar doe je jezelf toch echt tekort mee. Alleen jij kunt jouw levensgeluk creëren. En natuurlijk kun je jezelf laten adviseren of beïnvloeden door anderen.

Maar besef ook goed, welke raad je beter wel, of niet opvolgt. Er zijn namelijk genoeg mensen die je graag willen houden, waar je nu bent. Ze zijn misschien bang om je kwijt te raken, of ze willen je beschermen en behoeden. Maar wordt jij daadwerkelijk beschermd als jij afgeschermd wordt van jouw diepste dromen en verlangens? 

Ook zullen sommigen je liever op je bek zien gaan, dan jou te zien floreren. Want als jij boven jezelf uitstijgt, dat schijnt jouw licht op hun donkerte. Ze identificeren zichzelf met jou, dus zodra jij teveel afwijkt van hun norm, belicht jij hun schaduwkanten oftewel hun gebreken, en dus zul jij moeten vallen, om weer op gelijke hoogte te verblijven. Daar waar zij zichzelf veilig voelen en niet te min, omdat jij een ongekende hoogte liet zien. 

En alleen jij kunt deze dans ontspringen. Door werkelijk te beseffen wat zich er afspeelt, zowel in jou, als in de ander. De ander te aanschouwen in wat zich er aandient, wat zich er werkelijk afspeelt. En dat kun je het beste zien of ervaren, wanneer je de emotionele betrokkenheid loslaat. Omring jezelf met mensen die het beste met jou voorhebben. Die jou doen inspireren en het beste uit jezelf doen halen. Mensen die je motiveren en je een spiegel voorhouden, zonder oordeel of veroordeling overigens. Maar met aanmoediging, support en steun. 

Dat wil overigens niet zeggen dat ze minder leuke en confronterende gesprekken uit de weg gaan. Dat is een illusie waarin jij jezelf kan verliezen. Het leven is dubbelzijdig. Niet enkelzijdig. Het is dimensionaal. Mensen die onvoorwaardelijk van je houden. Ze hebben geen wetten of regels waaraan jij zou moeten voldoen, om hun liefde te ontvangen. Ze zijn er voor je, ten alle tijden. Wat overigens niet betekend dat er geen waarden of normen zijn, of liefdevolle grenzen gesteld worden. 

Leven in liefde. Het is zoals de lucht die we ademen. Hoe schoner de lucht, hoe beter onze welzijn. Hoe liefdevol en onvoorwaardelijk er van je gehouden wordt, én hoe liefdevol en onvoorwaardelijk jij van jezelf leert houden, hoe magischer het leven voor jou zal zijn. En dat is mijn liefste wens voor jou. Dat ook jij het magische geluk in jezelf kunt vinden. Jezelf mag omringen met liefdevolle en warme mensen. Dat al jouw dromen en verlangens werkelijkheid mogen worden. 

Dat je durft te kiezen voor jezelf. Dat je durft te gaan staan voor jezelf. Dat je jouw innerlijke wijsheid durft te laten spreken. Dat je jezelf hierdoor durft te laten gidsen. Dat het jouw kompas mag zijn. Jouw innerlijke wijsheid heeft het namelijk altijd het beste met je voor. En please, verwar deze stem niet met die van je hoofd. Die is namelijk bijna altijd negatief.

De stem van jouw innerlijke wijsheid is rustig, zacht en krachtig tegelijkertijd. Het laat jou de diepste gevoelens van geluk en tederheid ervaren. Het is een dimensie die jij misschien nu nog niet kent, of herkent. Maar dat neemt niet weg, dat jij ook dit niveau van levenskwaliteit kunt ervaren.

Iedereen ervaart namelijk een soort van plateau. Een ervaring van jouw bewustzijn. En net zoals alles in het leven, kun je verschillende niveaus ervaren. Ga maar eens na, als je gevoelens van boosheid of geluk ervaart. Hoeveel gradatie hierin kan verschillen. In beide emoties, maar ook ten opzichte van elkaar. En mijn diepste wens voor jou, is dat jij ook dit niveau van intens geluk mag gaan ervaren.

En niet tijdens een enkel moment. Of afhankelijk van een persoon, of een bepaalde situatie. Maar dat jij ten alle tijden kunt in tappen, in dit gevoel van extatisch geluk. Doe je dat 1,2,3? Welnee, dat is een proces met vallen en opstaan. Als je mij al een tijdje volgt, of misschien zelfs wel mijn boek ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom’ hebt gelezen, of een van mijn trainingen hebt gevolgd, dan weet je dat het ook voor mij een lange weg is om te komen waar ik nu sta. Het is kei en keihard werken. Maar zeker de moeite waard!

Het bracht mij alles wat mijn hartje begeerde. Ik vond de liefde van mijn leven en ben zwanger van ons eerste kindje. Een meisje wat in het voorjaar wordt verwacht. Een kindje, verwekt uit liefde. Omdat ik haar alle liefde en aandacht wil geven, waardoor ons kindje straks evenwichtig opgroeit, zal ik in de winter van 2023 een stapje terug doen in mijn beschikbaarheid. Zolang mijn welzijn het toestaat ben ik tot eind februari beschikbaar voor offline coachings- en trainingsdoeleinden. Dus als je hier gebruik van wilt maken, pak nu je kans!

Mijn online programma’s zullen daarentegen gewoon online beschikbaar blijven, net zoals mijn boek ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom’ gewoon te bestellen blijft. En na alle waarschijnlijkheid zal ik in de zomer mijn werkzaamheden weer gaan oppakken. Alleen zal ik wat minder bereikbaar zijn als ik nu ben, omdat ik ook voor ons kleine meisje te zorgen heb. 

Dit was in ieder geval de laatste blogpost uit de 31-daagse inspiratie marathon en ik hoop dat je hebt genoten van een of meerdere blogposts. Dat het jou heeft mogen inspireren om óók jouw droomleven waar te maken. En daadwerkelijk jouw droom te leven. Want dat is het leven! Wat jouw leven zou kunnen zijn… En het is aan jou, om deze te grijpen. Om deze te manifesteren. Om de leider van jouw leven te zijn.  

Ik wens je de mooiste periode uit je leven toe. Geniet en omarm haar! Ze is er voor jou. Ze staat in dienst van jou. Volg de stem van je hart. She knows, what’s best for you. Laat dat je eeuwige gids zijn, en schep daarmee het allermooiste leven. Want dat verdien jij. 

Liefs, van mij

Liever deze blogpost beluisteren? Klik dan hier.

Ps: Omdat jij de 31-daagse inspiratie marathon hebt gevolgd, kom ik nu met een exclusief aanbod voor jou!

2 Comments

 • christa Gobbo

  Lieve Tamara.
  Dank voor deze 31 dagen wijsheid.
  Het was een kijkje achter de schermen.
  Veel informatie en bevestiging van wat ik al weet.
  Rest mij jou een hele mooie tijd toe te wensen.
  Heel veel geluk samen met je kindje en gezin.
  Heerlij rusten en genieten.

 • Tamara Straatman

  Graag gedaan Christa! Mooi dat het veel informatie en bevestiging was voor jou. Lukt het je ook al om deze informatie volledig toe te passen in de praktijk en jezelf het mooiste leven cadeau te doen, wat jouw hartje wenst? Dat zou natuurlijk het allermooiste resultaat zijn! 🙂

Leave a Reply

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *