Boek recensies

Nicole:

“Wat een fantastisch boek! Je gaat helemaal in het verhaal mee en er staan super vele nuttige tips in die je leven een stuk gemakkelijk kunnen maken. (ik vond het zelfs jammer dat het boek uit was) Ontroerend en inspirerend hoe dromen waar kunnen worden. Je eigen Jackpot en rijkdom creëren dat is wat je iedereen wenst en door dit boek krijg je heel veel inspiratie. Een verhaal waar veel mensen van kunnen leren om negatieve energie om te zetten naar het positieve en er het mooiste leven van te maken. Bedankt Tamara!”

Frank:

“Dit boek lezen zou voor iedereen een verrijking zijn. Ik ben geen ondernemer maar haal er heel veel uit. En ervaar ook herkenning. Het leest prettig en maakt veel in je los. Het sluit ook perfect aan op de populaire boeken van Hans Peter Roel en Mark Verhees. Lees het, ontdek de sleutel, en je zult merken dat jij en je omgeving er baat bij hebben. Bedankt voor je openheid en veel succes Tamara. Gr Frank.”

Esther:

“Lieve Tamara, als eerste wil ik je bedanken voor je persoonlijke berichtje in mijn boek. En wat je schreef is heel kloppend. Ik ben al een aantal maanden bezig om aan mezelf te werken en dat werpt steeds meer zijn vruchten af. Jouw verhaal is in veel dingen zo herkenbaar. Dit boek heeft mij echt doen inzien dat ik op het juiste pad ben! Ik zat al jaren te twijfelen om de opleiding als doula te gaan volgen en ik ben het nu gewoon gaan doen!! Ik mag er zijn en ik kan het! Dank dat je dit prachtige boek hebt geschreven en heel veel succes met alles wat je doet. Je bent een prachtig mens! Liefs Esther.”

Natasja:

“Dank je wel Tamara voor je woorden in je boek dat ik vorige week kocht. Ik ben superblij met je boek. Inmiddels halverwege, wil ik het snel uitlezen, maar ook weer niet. Een deel materie ben ik bekend mee maar ook een deel is nieuw. Ik denk dat dit boek een mooie plaats krijgt en dat ik vaak terug zal bladeren, notities maken enzo. Ik ga er veel aantekeningen in maken. Dank je wel voor het delen van jouw verhaal en een kijkje in jouw leven.”

Sandra:

“Hi Tamara, vandaag ontving ik je prachtige boek. Dank je wel voor je lieve en pakkende persoonlijke tekst die je erin hebt geschreven en om wie je bent. Ik ben geraakt en geïnspireerd door wie je bent en wat je neerzet. Je hebt het goed, ik heb veel paarden en mijn bedrijf heet Lighthorse. Transformeren van het gedrag en het realiseren van gewenste resultaten is wat me echt bezig houdt en waarmee ik het verschil mee probeer te maken. Ga jij in november naar de platinum spiritual trip? Alle goeds en veel licht en liefde, Sandra.”

Sebina:

“Bedankt voor je boek en wat een mooie woorden voorin. Bijna goed, gelukkig al veel pittige en wilde haren verloren. Maar inderdaad nog niet alles. Zal met veel plezier je boek gaan lezen.”

Patricia:

“Hoi Tamara, we kennen elkaar (nog) niet. Na de uitzending Steenrijk, Straatarm heb ik je boek gekocht. Ik heb het in 1 adem uitgelezen. Wat een krachtige vrouw ben je, ik herken mezelf in heel veel opzichten. Ook ik groeide op met een narcistische vader, vrienden en partners volgden. Jaren van zelfontwikkeling, vallen en opstaan. Een huwelijk van 25 jaar ontbonden drie jaar geleden. Scheiden van een narcist is de grootste uitdaging ooit maar het is me gelukt. Ik heb mijn leven weer op de rit, gelukkig met mezelf en mijn 2 dochters van 14 en 19. Hen gun ik een ander leven/partner. Het was mijn taak in dit leven om dit patroon in de familielijn te doorbreken. Dat is gelukt, maar de loodzware weg die ik moet doorstaan gun ik niemand. Ik ben nu yogadocent maar ook ondernemend. Ik herken zoveel in jou. Mocht je het leuk vinden om een keer thee te drinken met mij, heel graag. Ik volg altijd mijn intuïtie. Liefs Patricia.”

Kim:

“Hey Tamara, ik ben nu op de helft van je boek. Wat een goed boek en ik raad het iedereen aan. En wat geef je jezelf bloot in het begin en wat heb je toch veel mee gemaakt. Ik vind jou vooral een goed voorbeeld. Ik ben nog degene met veel overgewicht, migraine, fibromyalgie en degene die zich nog niet echt belangrijk vind, maar zorgt voor mijn gezin. Ik ga er weer voor zitten om de rest van het boek uit te lezen.. Ik moet nog even kijken wat het kost bij jou om je cursus online en alles te volgen, of dat haalbaar is bij mij in verband met 2 studerende pubers in huis. Maar de wil is er. Ik ken je echt totaal niet, maar heb heel veel respect voor jou.”

Lub:

“Hoi Tamara, dank je wel voor je mooie boek! En dankjewel voor je mooie woorden! Inderdaad heel veel op m’n stokje gekregen in m’n jeugd maar ook nu nog steeds. Maar ik ben een “straatvechter” en heb terug gevochten. Ik ben 35 jaar gelukkig getrouwd (dit is voor mij ook een baken in zee) en heb een mooie zaak, (we houden ons bezig met het elimineren van micro-organismen, ja ook virussen) maar de laatste tijd is de wil om te vechten een beetje op de achtergrond. Ik ben moe van alle aanvallen vooral van onze regering die een mooi product de grond intrappen. Ik heb genoten van de uitzending van Steenrijk, Straatarm top!”

Esmir van Wering, auteur en journalist

“Jackpot is het waargebeurde verhaal van een vrouw die, ondanks hardnekkige tegenwerking uit haar omgeving, trouw blijft aan zichzelf en haar eigen weg durft te gaan. Een fascinerend en zeer inspirerend boek over hoe je jouw gedroomde leven kunt manifesteren.”

Robert Schulze, founding partner GrowthFactory 

“Jackpot is het zeer open, ontroerende maar ook humoristische levensverhaal waarin Tamara haar levenslessen op prettige wijze met jou deelt. Met bijzondere verhalen uit haar bewogen leven, praktische tips én indringende vragen aan jou als lezer. Als je écht het lef hebt om met jezelf in gesprek te gaan, kom je tot nieuwe inzichten die jou verder brengen op weg naar jouw ideale leven. Het is niet iedereen gegeven, maar voor diegenen die het lef hebben is dit boek een daadwerkelijke Jackpot.” 

.

NLP coaching recensies

.

Frank:

“Lieve, bijzondere Tamara. Ik zou je nog berichten hoe t was gegaan, van die online nlp sessie die ik had gewonnen met de recensie. Ik ben inmiddels al een paar keer bij mijn vader geweest en het gaat helemaal goed het is bijna gezellig aan t worden al. Ik en hij zijn er heel blij mee. Nogmaals bedankt voor je goede daad. Voor me zelf heb ik als doel gezet dat ik eind volgend jaar Reiki 1 en 2 wil hebben. Veel liefs en gezondheid. Gr Frank.”

Nicole (40):

“Hoi Tamara, ik wil je laten weten dat het nog steeds heel goed gaat met mij. Dat stukje met mijn moeder is echt helemaal verdwenen. Ze blijft wel het proberen, maar het lukt haar niet meer mij of mijn kinderen te intimideren of naar haar hand te zetten. Ze vindt dat ik heel erg ben veranderd, niet in de positieve zin zegt ze. En dat begrijp ik; want ze heeft geen grip meer op mij. Ze wordt ouder, ze heeft enorm last van zelf medelijden (ze heeft ook wel een zwaar jaar achter de rug) maar ze ziet niet haar fouten in, en dat zal ook niet veranderen want dat wilt ze gewoon niet zien.. Ik zie het als een voorbeeld zoals ik absoluut niet naar mijn kinderen wil zijn en laat het verder met haar voor wat het is. Ik ga met haar om zoals dat goed voelt voor mij en niet enkel voor haar. Ik voel me steeds sterker worden en ben heerlijk dicht bij mezelf gebleven en dat bevalt prima. Ik wil je echt heel erg bedanken want daar heb je mij toch echt goed mee geholpen! Hartelijke groetjes, Nicole.”

Demi (19):

“In mijn eerste NLP sessie met Tamara hebben we het over mijn verleden gehad en wat er op dit moment daardoor in mijn leven gebeurt. Ik worstel namelijk al jaren met mijn zelfvertrouwen en heb ook last van een negatief zelfbeeld, waardoor ik heel onzeker en jaloers in mijn nieuwe relatie sta. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik jong was en mijn voormalige vriend ging destijds vreemd in onze relatie. Met de gevoelens die hierbij horen, worstel ik nog steeds in mijn hoofd. Na dit allemaal te hebben verteld, gingen we aan de slag. Je moet denken en reageren vanuit je onderbewuste, dit door middel om terug te gaan in je gevoel, naar die gebeurtenissen. Het is zwaar, want je ziet alles weer voor je, precies zoals het toen gebeurde. Je krijgt er even een naar gevoel bij, je voelt je oude emoties weer herleven. Maar daarna moet je het van je af kunnen zetten, door jezelf nieuwe leerpunten te geven, zodat je die oude emoties gemakkelijk kunt loslaten. Dit was voor mij een heel raar idee, maar ik deed het toch. Toen ik deze oefening eenmaal gedaan had, wilde ik terug denken aan die tijd dat mijn vriend vreemd ging en het was een groot zwart vlak geworden voor mij. Ik zag er totaal niets meer in, alle emoties waren weg, net alsof het nooit gebeurd was. Dit was mijn eerste NLP sessie en ik kan natuurlijk niet wachten tot ik mijn volgende sessie krijg. Ik ben super blij met het resultaat, want dit had ik niet verwacht. Weer een last van mijn schouders af! Nu de rest nog, maar dit gaat helemaal goed komen met Tamara’s NLP coaching!”

Anna (37):

“Het gaat heel goed met mij! Er is best veel veranderd in hoe ik de dingen en anderen benader. Het lijkt wel of ik ‘dichter’ bij mijn eigen gevoel ben gekomen of zoiets. Zelfs de liefde voor mijn kinderen lijkt nu dieper en echter. Ik voel nu veel meer de liefde en het houden van voor andere mensen. En andere mensen merken dat volgens  mij ook en reageren daardoor ook anders op me. Denk dat het vooral helpt dat ik me kwetsbaarder durf op te stellen. En ook mijn grenzen aangeven gaat inmiddels veel beter. Jouw opmerking over boos worden heeft me ook enorm geholpen. Dat die emotie er niet voor niets is en dat ie er is om je te beschermen. Het is niet zo dat ik nu continue boos ben, maar ik laat het wel toe, ben wat ‘geïrriteerd’ als mensen iets doen waar ik het niets mee eens ben. Terwijl ik dat niet fijne gevoel dat iemand me dan gaf een beetje wegwuifde. Nu laat ik het toe. Heb echt het gevoel dat het me is gelukt om mijn gevoelens te omarmen, voel me heel vaak gelukkig, zonder dat er echt iets voor nodig was. Het is alleen zo snel gegaan, dat ik wel hoop dat dit gevoel blijft… Maar het zal er ook wel mee te maken hebben, dat ik het allemaal helemaal over me heen kon laten komen en er echt in kon duiken, omdat ik nu niet werk en er de tijd voor kon nemen. In ieder geval heel erg bedankt voor de E-coaching!!”

Ellen (27):

“Een poos terug zat ik niet echt lekker in mijn vel wat een enorme weerslag had op mijn relatie. Ik had last van angsten die voor mij onverklaarbaar waren, ik had geen flauw idee waar dat ze vandaan kwamen. Ze voelden wel als echt en van mij, dat voelde ik heel sterk. Mijn angsten werden in de loop van de jaren steeds sterker en zorgen voor meer problemen. Ik was bang om mijn vriend te verliezen en gedroeg mij daardoor onmogelijk. Ik leek wel een verwend nest, een prinses die altijd haar zin wilde hebben, zodat ik alle controle had over de situatie en me geen zorgen hoefde te maken over mijn angsten. Toen mijn vriend mij dreigde te verlaten, ben ik serieus met mezelf aan de slag gegaan. Ik had al enkele coaches/ therapeuten bezocht, waar ik al veel aan mezelf gewerkt had, maar ik wist nog steeds niet waar die grote angst, om mijn vriend te verliezen, vandaan kwam en hoe ik het kon oplossen. Tamara heeft mij geholpen deze oorzaak te vinden en met succes! Nadat ze een aantal NLP oefeningen op mij had toegepast, wist ik waar deze emotie vandaan kwam en kon ik er eindelijk mee aan de slag gaan! Ik voelde mij daardoor gelijk sterker en heb er alle vertrouwen in dat ik en mijn vriend voor eeuwig voor elkaar bestemd zijn. Dit gaf mij een opheldering waar ik op dat moment ontzettend na verlangde. Dat was precies wat ik zocht!”

Ingrid (39):

“Ik kwam bij Tamara terecht via via. Ik heb veel dingen meegemaakt in mijn jeugd die op z’n zachts gezegd niet prettig waren. Ik heb veel hulpverleners gezien in mijn leven. Toch heb ik pas echt vooruitgang geboekt toen ik in het alternatieve circuit terecht ben gekomen. Ik wist veel dingen in mijn hoofd wel maar kon vaak mijn gevoel er niet bij vinden. De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt en heb ik al veel oud zeer achter gelaten. Ik had alleen nog last van onzekerheid, perfectionisme en vlagen van boosheid, waar ik graag aan wilde werken. Met Tamara ging ik terug in de tijd. Ik dacht dat ik wist waar alles aan lag. Ik ben vroeger namelijk door diverse personen misbruikt en ik dacht echt dat daar het probleem lag. Tot mijn grote verbazing ging de pijn verder terug (in mijn tijdlijn) en stopte toen ik nog een embryo was van 2 maanden. Ik heb veel dingen weg kunnen nemen op mijn tijdlijn. En samen met Tamara heb ik ook nog andere oefeningen gedaan. Het is raar maar er veranderde echt veel in mijn gevoel. Achteraf weet ik wel waar die embryo van 2 maanden vandaan komt. Mijn moeder kwam in die periode tot de ontdekking dat ze zwanger was. Haar huwelijk was niet zo goed en ze had al 4 mondjes te vullen. Voor haar was het een hele schok dat ze zwanger was. Ik heb hier meer van mee gekregen als ik dacht.

Voor de hulp van Tamara vond ik;

  • Dat ik mezelf moest bewijzen door alles goed te doen en als ik een fout maakte voelde dat als falen. (Anderen mochten wel fouten maken maar als ik het zelf deed werd ik daar erg zenuwachtig van niet.)
  • Dat ik pas iets voorstelde als ik daar een bewijs van had. (Ik ben een goede therapeut met div. diploma’s maar ik wilde eerst nog even dit en dit dat diploma halen zodat ik mijn cliënten kan laten zien dat ik een goede therapeut ben, 4 diploma’s waren voor mij niet genoeg bewijs. Ik behandelde de mensen voor niets onder het mom van dan kan ik ervaring op doen.)
  • Dat mijn lontje soms erg kort was. (Ik kon zomaar in eens ontploffen van boosheid of verdriet als iemand iets deed wat ik niet eerlijk vond)

Nu ik een paar sessies met Tamara heb gehad vind ik;

  • Dat ik zelf best een fout mag maken. (Iedereen maakt fouten ik ook. Van fouten kun je zelfs leren en dat is nieuw voor mij. Eerst was het een schande als ik een fout maakte nu leer ik ervan.)
  • Ik ben nu bezig om mijn eigen praktijk op te zetten. (Ik ga wel verder met ontwikkeling en bijscholing maar ik heb wel ingezien dat ik geen 20 diploma’s nodig heb als ik al bewezen heb dat ik het kan.)
  • Ik kan nu iets makkelijker relativeren (Ik kijk nu eerst waarom zegt een persoon iets en zegt het iets over mij of over die persoon. Het feit dat ik er al over nadenk heeft als gevolg dat ik niet meer ontplof.)

Ik sta nu anders in het leven. Tamara bedankt.”

Shannon (11):

Reactie van moeder Ingrid: ”Ik kende Tamara natuurlijk van mijn eigen sessies en ze had voorheen nog niet met kinderen gewerkt. Ik heb 2 kinderen en Shannon is mijn dochter van 11. Ze is erg onzeker en heeft al 3 keer een depressie gehad door haar onzekerheid en haar ad(h)d, daarnaast heeft ze een hoge gevoeligheid en heeft ze een hoog IQ. Toen Tamara hoorde dat het niet goed ging met mijn dochter vroeg ze of ze mocht proberen of ze Shannon kon helpen. Shannon vond dit erg leuk. En ik sta open voor alles, beter als weer aan de antidepressiva. Ze heeft met Tamara oefeningetjes gedaan die ze erg leuk en grappig vond. Ondertussen kwam Tamara wel achter de oorzaak. Door die met Shannon bespreekbaar te maken en er weer andere oefeningen mee te doen lukte het Shannon om een andere kijk te hebben op verschillende dingen. Ze is al erg veranderd. Ik hoop dat ze het volhoud en dat ze nog steviger in haar schoenen komt te staan met de hulp van Tamara.”

Marieke (27):

”Omdat ik niet lekker in mijn vel zat, ben ik op internet gaan zoeken naar professionele hulp. Ik was erg onzeker over mezelf, hield niet van mezelf en dit ging ook ten koste van mijn relatie. Ik kwam bij de site van Tamara uit. Hier kwam ik voor het eerst iets over NLP tegen. Je onderbewustzijn.. Omdat dit onbekend terrein voor mij was, had ik twijfels. Maar bij Tamara kreeg je een gratis intake, dus viel het te proberen. Tamara kwam erg professioneel over en is ervan overtuigd dat NLP een goede methode is voor persoonlijke ontwikkeling. Ook voor mij. Dus ik besloot het te proberen. Na de eerste sessie had ik niet meteen het idee dat er iets veranderd was in mijn leven. Dit heb ik ook aan Tamara voorgelegd. Zij adviseerde toch om door te gaan, dus heb ik doorgezet. De tweede sessie ging voor mijn gevoel beter, omdat je weet wat je te wachten staat en dus al beetje bekend bent met je onderbewustzijn. Na de tweede sessie voelde ik me gelijk echt zoveel beter. Bijzonder om dit zo snel bij jezelf op te merken! Dit was bij mij gelijk al op de fiets naar huis, net nadat ik bij Tamara was geweest. Er was een week geleden een specifiek voorval geweest op mijn werk, waar ik nog steeds mee zat en wat nog veel door mijn hoofd spookte. Ik merkte meteen na mijn bezoek aan Tamara, dat ik ineens anders dacht over dit voorval en dus makkelijker kon loslaten. Erg bijzonder! Tamara heeft mij enorm geholpen om mezelf beter te voelen. Ik ben blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld!”

Patricia (34):

“Ik kwam bij Tamara terecht nadat ik al veel dingen had geprobeerd om mezelf kwetsbaarder te durven opstellen. Het beeld dat ik daarbij had klopte niet en dat had ik zelf al wel in de gaten, dus aan de slag met een simpele oefening waarin zij mij helemaal begeleide. Ik wiste als ware het ene beeld, door het om te zetten naar hoe ik het graag zou willen zien. En hoe het nieuwe beeld, goed voelde voor mij (raar ding, dat brein van ons). En dit is gelukt, de weken daarna (en nu nog) waren een nieuwe ontdekkingsreis met nieuwe andere gevoelens. Door mijn eigen handelen, nadat het beeld in mijn gedachtes en gevoel weer klopte. Daarmee bereikte ik zelfs dat ik mezelf kwetsbaar op durfde te stellen t.a.v. een hele lieve “ex” waar ik nog steeds helemaal dol op was. Nu wonen we inmiddels samen en was het kwetsbaar opstellen voor mij een enorme succeservaring!! Eigenlijk wil ik nu niet meer anders en dat vind ik heerlijk!! Onze sessie heeft veel invloed gehad op alles, maar dan ook alles. Het masker of beter gezegd de sluier van het niet kwetsbaar mogen zijn is voor 70% verdwenen. Ik kan weer huilen op bepaalde momenten en laat dat ook toe. Ik kan mijn angsten en moeilijke dingen veel beter delen, heb nog meer contact met mensen, terwijl ik daar altijd al van was, maar nu ervaar ik het nog veel intenser. Wel merk ik dat deze veranderingen voor mij veel tijd nodig hebben om in te zinken en eigen te maken, ook het altijd maar doorgaan en over mijn gevoel heen walsen is voorbij. Ik kom zeker weer terug, wanneer ik voel dat ik weer wat anders aan mag gaan pakken en ik daar alle ruimte weer voor heb.”

Elly (47):

”Ik heb Tamara leren kennen op de NLP-opleiding. Tijdens die opleiding kwam ik erachter dat er nogal wat oud zeer zat die mij in het dagelijks leven behoorlijk remt. Je bent zo gewend om de dingen die echt pijn doen weg te stoppen, dat je eigenlijk niet eens in de gaten hebt dat dit je remt. Tijdens die opleiding is er al verschrikkelijk veel aan mij gewerkt. Daarna zijn Tamara en ik contact blijven houden en heeft ze mij geholpen om mezelf beter te begrijpen. Ik ben aan een nieuwe opleiding begonnen en weet nu zeker dat hier mijn toekomst ligt. Mede door Tamara kan ik mij beter focussen op mijn doelen. Werk ik aan mijn neiging om alles onder controle te willen houden en niet los te kunnen laten. Dit gaat steeds beter. Ik maak me niet meer druk om de kleine dingen en houd mijn doel continu in de gaten. Ik heb beslissingen genomen die moeilijk waren en ingrijpend, maar het voelt goed en het brengt me steeds dichter bij mijn doel. Één van die beslissingen was om het contact met mijn ex-man behoorlijk te beperken. Ik dacht vrienden te willen blijven maar uiteindelijk was het meer een kwestie van niet los kunnen laten. Nu ik hem heb losgelaten, voel ik dat ik nu pas echt aan mijn eigen toekomst begonnen ben. Drie jaar te laat maar toch. Het geeft zo’n groot gevoel van bevrijding. Door aan jezelf te werken met Tamara, via NLP, is gewoon een groeiproces wat ik alleen nooit had kunnen volbrengen en het schept nieuwe mogelijkheden die ik eerst niet voor mogelijk had gehouden.”

Lees ook de recensies blogs van:

Reactie van trainer Mark

“Tamara Straatman is een van die mensen die -in het licht van persoonlijke ontwikkeling, verandering of het verbeteren van levenskwaliteit- harde afspraken met zichzelf maakt over te bereiken resultaten. Weinig cursisten zijn zo toegewijd om hun situatie te verbeteren -op het persoonlijke vlak- maar met name in het geval van Tamara op het gebied van haar carrière. Het is haar toegelegen dat ze ook deze resultaatgerichte instelling heeft in het opbouwen van haar praktijk als life coach.”

“Ik ken niemand die zo positief in het leven staat als Tamara.”

“Jij geeft me altijd een super gevoel over mezelf als ik bij jou ben.”