Tamara is boegbeeld van landelijke anti-pest campagne minister Asscher

Tamara Straatman was te zien bij RTL-nieuws en Omroep Brabant als boegbeeld van de anti-pest campagne, die minister Lodewijk Asscher is gestart. Ruim 1,2 miljoen werknemers hadden het afgelopen jaar te maken met discriminatie, pesten en (seksuele) intimidatie op het werk. In combinatie met een hoge werkdruk verdubbelt ongewenst gedrag de kans op burn-out klachten.

Tamara Straatman is het boegbeeld van deze landelijke campagne. Ze zegt nee tegen pesten met haar eigen pest verhaal. Ze wil hiermee pesters bewust maken van de emotionele gevolgen en de gepeste personen inspireren voor zichzelf op te komen. Zodat pesten geen enkele kans meer krijgt. Volgens Tamara is pesten zoiets als bommen gooien met woorden. En ze vindt het vreselijk dat pestgedrag getolereerd wordt. Voor haar betekent verbaal geweld net zoveel als fysiek geweld. Beide moeten bestraft worden. Anders gaat het van kwaad tot erger, aldus Tamara.

‘Je had beter een eind kunnen maken aan je leven, dan hadden wij tenminste geen last meer van je gehad.’ Dat noemt ze het ergste wat haar ooit gezegd is. Maar tegelijkertijd ook het beste wat haar ooit is overkomen. Het maakte haar beresterk en bepaalde al haar succes. Van depressief naar dolgelukkig. 25 kilo overgewicht kwijt. Alle chronische lichamelijke klachten weg. Van een lelijk eendje transformeerde ze in een mooie stralende vrouw. Van viswijf tot internationaal model. En dat allemaal dankzij haar pesters en haar eigen inzichten.

Bekijk hier de video: Tamara bij RTL NIEUWS en OMROEP BRABANT als boegbeeld van anti-pest campagne van minister Asscher