NLP Quality of Life Coaching Blog Anne

 

Anne; Ik heb nu meer vuur, passie en plezier voor het leven. Ik voel me als herboren, laat de toekomst maar komen! 

Lees hier de nieuwste blog van Anne, de moeder die last had van teveel verantwoordelijkheidsgevoel na de geboorte van haar kind, wat haar enorm belemmerde in haar leven. Ze wilde graag alles wat makkelijker leren loslaten, de dingen laten gebeuren zoals het gebeurd en niet alles willen overdenken en regisseren. Ze wil vooral kunnen genieten van het leven en eruit halen wat erin zit. Lees hier haar reuzensprongen die ze gemaakt heeft in slechts 4 NLP sessies met Tamara!

Vandaag op naar Tilburg voor een NLP sessie met Tamara. Heb er zin in! Er is al zoveel veranderd in mijn leven. Heb alles goed onder controle. Kan dingen beter aan en maak me niet meer zo druk over ‘onbelangrijke’ dingen. Vandaag pakken we de volgende issues aan; ik leer mezelf hoe ik liefde en zorg kan ontvangen, want dat vond ik altijd erg moeilijk. En het loslaten van; het graag de touwtjes in handen willen behouden, de controle willen bewaken.

Het valt me op dat de NLP oefeningen steeds makkelijker gaan. Ik sta zo boven een gebeurtenis en kan snel bij mijn gevoel wat daar bij hoort. Het is waarschijnlijk een kwestie van leren en gebruiken. Het voelt goed in ieder geval. Voor mijn gevoel kan ik deze stukken moeilijk toelaten en loslaten. Toch ga ik vrij snel door de sessie en ik merk dat ik hierin verander. Na het thuis komen heb ik deze 2 dingen opgeschreven en op het toilet opgehangen. Just a reminder!

Ik geef bepaalde dingen nu makkelijker aan een ander, om daar iets mee te doen. Dit zijn echt de dingen die ik normaal gesproken zelf zou doen, omdat ik denk dat ik het beter kan. Mijn collega’s en vrienden zeggen het te merken. Niet dat ik een moeilijk mens was hiervoor, maar ik doe alles met meer vuur en passie en plezier!

Dit was ook wat ik zelf gehoopt had voordat ik aan deze sessies begon. Had veel hoop en vrees voor deze behandelingen. Zou het nu een ieder aan raden. Het werkt en is heel prettig. Wetende dat ik de toekomst hier mee aankan en voel me een herboren mens. Dank je wel Tamara dat je mij hebt uitgekozen. Ben er van overtuigd dat het voorbestemd was. Weet zeker dat je heel veel mensen gaat helpen! Ik stuur ze graag naar je door, je bent een topper!

 

Het thema van de 3e NLP sessie met Anne; Mensen niet willen kwetsen door eerlijk te zijn.

Ik ben vaak bang om eerlijk te zijn. De maatschappij van nu wil dit niet. Je kunt maar beter de waarheid verdraaien, anders moet je jezelf steeds verdedigen waarom je eerlijk bent. Hier kan ik absoluut niet tegen, maar ik word het wel moe! Vrienden waarderen mijn mening, maar mensen die verder van mij vandaan staan hebben er moeite mee. Ik heb een eigen praktijk in ‘Quantum touch’, een vorm van healing. Ik ben redelijk spiritueel begaafd, maar zal zeker niet de boodschappen doorgeven die ik krijg. Vaak zijn mijn cliënten nog niet zover en kan ik iemand alleen maar een pad opsturen, die nog niet open ligt voor hen. Dit is mijn dilemma en daar hebben we het in deze sessie over gehad. Toch wil ik graag voor mensen zorgen en het belemmerd me daarom in mijn werk.

Ik heb namelijk het gevoel dat je zelf je eigen pad moet kiezen en ik weet uit eigen ervaring hoe het is als iemand je een pad op wil sturen die niet bij jou past. Ik laat me dan overrompelen en durf niet goed op mijn gevoel te vertrouwen. Dit is wel een punt wat ik heel graag wil leren, wat me verder zal helpen en me sterker zal maken zodra we dit aangepakt hebben. Het dilemma wat we in deze sessie aanpakken, voelt dan ook echt als last op het moment dat ik bij Tamara zit. Het is een last en het verdwijnt ook zodra we tegen het einde van de sessie lopen. Ik rij naar huis en laat het allemaal nog eens voorbij komen in mijn hoofd. Het blijft me verbazen hoe makkelijk je iets kan wegpoetsen. Op naar de uitdagingen van deze week. Ik zal ze met liefde opschrijven!

De grootste uitdaging was om mijn gevoel achterna te gaan in belangrijke keuzes. Eerlijk zijn naar mezelf, maar ook keuzes maken voor een ander. Ik ben in mijn keuze gaan zitten. Heb gevoeld wat het met me doet. Het is een keuze die later pas zal laten zien of deze goed is. Onze zoon moet naar een andere school en ik maak nu echt een keuze vanuit mijn gevoel. Ik ga terug naar mijn leerpunten en voel wat die tegen me zeggen. Ik zou normaal echt knopen in mijn maag hebben. Wakker liggen, het blijven wikken en wegen. Maar nu maak ik de keuze vanuit eerlijkheid, naar mezelf en naar mijn kind. Ben er van overtuigd dat het goed is! Want mijn gevoel ga ik nu echt achterna.

Er zijn ook veranderingen op werkgebied. Hier zou ik normaal gesproken echt flink pissig om zijn geworden maar door de sessies met Tamara pak ik alles wat makkelijker op. Niet alle problemen zijn een probleem! Ik pak de dingen eruit die voor mij belangrijk zijn op dat moment en ga verder. Zonder me daar vervelend over te voelen. Dit zijn echt wel prettige zaken. Je bent er soms niet bewust mee bezig, maar ze gebeuren wel. Je staat van jezelf te kijken hoe je nu reageert. Door vanuit dit punt te werken merk ik dat mijn werk me makkelijker afgaat. Ik maak me niet meer zo druk over wat andere mensen van mij vinden. Ik ben wie ik ben en ik groei, maar verander niet!

Ik ga nu met het oog op het nieuwe jaar weer fris van start. Probeer zoveel mogelijk uit mijn leerproces te pakken. Probeer me bewust te zijn van wat ik kan en heb geleerd. Zal me niet uit het veld laten slaan! Dit vind ik een mooie gedachte voor 2014 en had dit niet alleen zo snel kunnen bereiken!

 

Lees nu de tweede blog van Anne, een moeder die teveel last heeft van verantwoordelijkheidsgevoel richting haar kind, wat haar vaak een groot schuldgevoel bezorgd.

Deze last heeft te maken met haar verleden, haar jeugd. De opvoeding en tekortkoming van een aantal aspecten heeft ervoor gezorgd, dat zij in deze omstandigheden is terecht gekomen en ze wil nu eindelijk eens schoon schip maken met haar verleden. Vorige keer kon je lezen hoe Anne haar eerste NLP sessie met Tamara verlopen is, hier vind je het vervolg op haar nieuwe te bewandelen levenspad!

De beleving van Anne op haar 2e NLP sessie;

‘De 2e behandeling ging heel vlot. Je weet wat er gaat komen en zo kun je direct aan de slag met je volgende issue. Voor mijn gevoel kon ik nu ook makkelijker leerpunten zetten en sneller naar de kern. Het fijne is dat Tamara je daarbij ook helpt. Sommige punten mag je herbeleven en kijken of het goed voelt.

Ik geef je een voorbeeld van mijn probleem; 

Ik ben een controlefreak. Ben mijn hele week al op zondag aan het plannen. Kan er ook niet zo goed tegen als de week dan anders loopt. Moet van mezelf op maandag wassen en boodschappen op dinsdag de tweede verdieping schoonmaken en ga zo maar door. Ik maak het mezelf niet makkelijk hierdoor en dit hebben we aangepakt tijdens deze sessie.

Je krijgt er vertrouwen in en dat voelt enorm goed!

Na de behandeling was ik rustiger. Probeer dingen te nemen zoals ze komen. Zodra ik in mijn oude patroon schoot, dacht ik aan mijn leerpunten. Hierdoor kon ik deze week al makkelijker de balans vinden. Je merkt wel dat je snel weer in je oude patroon wil gaan. Dit voelt immers vertrouwd en veilig. Maar toch is het niet eng om dan om te schakelen.’

 

Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is onwijs groot geworden sinds het moederschap en belemmerd mij enorm in het genieten van mijn leven… 

Hallo, mijn naam is Anne. Ik ben 40 jaar en sta op een kruispunt in mijn leven. Weet alleen niet of ik linksaf moet of rechtdoor. Wellicht nog een keertje in zijn achteruit. Het lot heeft ervoor gezorgd dat ik een van de gelukkige mocht zijn om bij Tamara te komen. Ik las al enige tijd haar blog en nieuwsbrieven met het idee om een afspraak te maken. Maar dan kom je voor de spreekwoordelijke drempel! Die was nog te hoog. Gelukkig werd ik geduwd en ik ben nu geweest voor mijn eerste sessie.

Ik heb diverse punten waar ik graag aan ga werken;

Ik voel me enorm verantwoordelijk voor mijn kind. Daardoor leg ik de lat veel te hoog voor mezelf en loop ik tegen frustraties aan die hieruit voorkomen. Ik wil vrolijker zijn! Ik ben van nature best een zwartkijker en wil dit echt niet. Maar ja die knop vinden, lukt me niet. Ik wil alles wat makkelijker loslaten, dingen laten gebeuren zoals het gebeurd en niet willen overdenken en regiseren. Ik wil vooral kunnen genieten van het leven en eruit halen wat erin zit. Dit gaat me lukken door samen met Tamara mijn levenspad op te gaan en de obstakels uit de weg te ruimen. Leerpunten te zetten en me bewust zijn wat ik mag leren!

Mijn eerste sessie was heel bijzonder!

Ik had het gevoel dat ik ” thuis” kwam. Voelde me meteen op mijn gemak! We zijn gelijk begonnen en ik moet zeggen dat het echt heel bijzonder is. Tamara begeleid je goed door het proces en hoe snel je antwoord geeft vanuit je onderbewuste, dat is echt bizar! Ik had tijdens de sessie het gevoel dat er een zwaar blok op mijn schouders rusten. Deze verdween tijdens de sessie maar vooral de volgende dag na de sessie. Ik stond makkelijk op en kon alles veel beter overzien. Voelde me er licht en goed bij. Ik ben ook niet zo snel boos nu! Iets wat ik aan mijn naaste vaak liet zien. Zelfs hun valt het op, kun je nagaan…