NLP Quality of Life Coaching Blog M.

M.; Buitengesloten voelen door onrecht, verlatingsangst, afwijzing, gebrek aan vertrouwen en gebrek aan communicatie en informatie.  

Lees hier de laatste succesvolle NLP sessie met M. de man die voorgoed wilde afrekenen met zijn problemen in liefdesrelaties. Ben je ook zo benieuwd naar zijn ervaring met NLP en zijn sessies? Lees hier of het hem gelukt is, om voorgoed af te rekenen met zijn laatste restjes van zijn angsten hierover. 

Op naar de laatste sessie met Tamara! En ja daar zit je dan vrolijk lachend en vol vertrouwen in jezelf en anderen. Aan de ene kant eigenlijk wel grappig en ook raar tegelijk als je erover nadenkt. Alles moest ook weer even opgehaald worden omdat je simpelweg alle gespreksonderwerpen vergeten bent. Hieraan merkte ik dat de eliminatie wel degelijk goed heeft gewerkt want ik vergeet anders iets niet makkelijk. Zo dus ook nu met deze blog, nooit gedacht dat het me zoveel moeite zou kosten om alles wat we besproken hadden weer voor de geest te halen. We hebben nog verschillende onderwerpen besproken en geëlimineerd zoals; je buitengesloten voelen door onrecht, verlatingsangst, afwijzing, gebrek aan vertrouwen en gebrek aan communicatie en informatie.

Zoals je ziet zijn het onderwerpen die vaak iedereen wel eens aan gaan. Voorheen had ook ik hier wel eens last van maar woog het voor mij veel zwaarder dan nu. Ik realiseer me en voel nu ook dat negatieve emoties noch goed, noch slecht zijn. Dit komt omdat ik nu beter voel wat er in me omgaat, door mijn emoties gewoon toe te laten en niet te onderdrukken of er aan vast ga klampen. Doordat ik hier geen weerstand meer aan bied, merk je dat je helder kunt blijven denken en relativeren. Waardoor je ook jezelf veel makkelijker duidelijk maakt wat er in je omgaat, wat de oorzaak daarvan is en/ of hoe je daarop wil reageren. Ook een opmerkelijk punt waar ik achter ben gekomen is dat, nu ik beter naar mezelf luister, ik ook veel beter naar een ander luister. Voor mij voelt dit als een bevestiging van acceptatie in de positieve zin van het woord.

Verder merk ik op dat bepaalde onbewuste angsten zoals die in verlatingsangst, vertrouwen en afwijzing gewoon weg zijn. Dat merk ik door mijn bewustere relativeringsvermogen en innerlijke balans. Als ik nu terug kijk op alle sessies en wat er aan verandering is ontstaan in mezelf, is dat veel meer dan ik me had kunnen voorstellen. Aan de andere kant voelt het nu ook als heel normaal en dat op zich is eigenlijk toch best wel bijzonder, althans wel voor mij! 😉

 

M.; Ik ervaar nu innerlijke rust, emotionele balans en een positieve gemoedstoestand in plaats van spijt, verdriet of wrok omdat ik voortaan kan relativeren, loslaten en accepteren!

Vandaag was de laatste en 6e NLP sessie met M, de man die voorgoed wilde afrekenen met zijn problemen in liefdesrelaties. Ben je ook zo benieuwd of het hem gelukt is? Dat lees je binnenkort in zijn laatste blog! Maar allereerst is hier zijn ervaring over zijn 5e succesvolle NLP sessie met Tamara.

Een paar dagen voordat ik naar mijn vijfde NLP sessie zou gaan, vroeg ik me ineens af welk aan welke punten Tamara nog met mij mee aan de slag wilde gaan. Ik kon ze namelijk niet opnoemen omdat ik merkte dat ik na een paar maanden duidelijk voelbaar, maar ook onbewust een verandering heb ondergaan in veel dingen. De kernwoorden hierin zijn; innerlijke rust, emotionele balans en een positieve gemoedstoestand. Ik heb dit dan ook zo verteld aan Tamara en we hebben een fijn evaluatiegesprek hierover gehad, waarin ze regelmatig vragen stelde of ik bepaalde handelingen nog hetzelfde zou doen, die betrekking hadden op eerdere handelingen voortkomend uit mijn onbalans. Het voelt ontzettend goed om dan bij jezelf op te merken dat je rustiger en verstandiger alles kunt relativeren, loslaten en accepteren zonder daar spijtgevoelens, verdriet of wrok bij te hebben.

We hebben dan ook verschillende onderwerpen aangehaald, waarin zij dus kon testen en opmaken of daar nog emoties of onbewust verborgen emoties bij mij erin zaten. Tamara merkte hierin op, dat ik bij het onderwerp “je buitengesloten voelen” emotie toonde en daar een volgende sessie mee aan de slag wilde gaan. In het begin was ik een beetje beduusd omdat ik goed moest nadenken waarom dit dan zo zou zijn, dus waar het vandaan kwam. Nu een paar dagen verder begrijp ik het al beter, ik vind het dan ook bijzonder en fijn dat ik nu zoveel meer uit mezelf kan halen, zelfs als het diep in je onderbewuste weggestopt zit. Ze heeft me gevraagd om deze herkenpunten op te schrijven als ze in me opkwamen bij een situatie of gewoon in mijn gedachten.

Ik ben ontzettend blij dat ik uiteindelijk deze stap heb genomen. Ik wist dat het confronterend zou zijn en dat ik door een diep dal moest met mezelf. Soms was het niet makkelijk en moest ik geduld hebben met mezelf. Toch wist ik dat als ik het de tijd gun, alles stap voor stap duidelijk zou worden en dat ik hierdoor uiteindelijk er veel beter uit zo komen. De overtuiging die ik nu heb, is dat ik diezelfde fouten niet meer ga maken in bepaalde dingen, is ontzettend groot geworden en inmiddels ook al op de proef gesteld door situaties in mijn dagelijks leven. Hoe fijn is het dan om bij jezelf op te merken dat je veel sterker aan het worden bent in vele opzichten.

 

De 4e NLP sessie van M. ging over zijn ontvlambare boosheid. Lees hier zijn absolute overwinning op zichzelf!

Ik verheugde me op deze NLP sessie met Tamara omdat het over mijn ontvlambare boosheid ging, deze keer. Ik was me er namelijk erg bewust van dat hierdoor de meeste problemen ontstonden in mijn liefdesrelaties. De boosheid was nooit van lange duur, maar de intensiteit was vaak te groot, waardoor het schuldgevoel altijd des te groter werd. Ik stelde mezelf hierdoor de vraag ; ‘Niemand wil uiteindelijk gekwetst worden, zo ook ik niet, waarom handel je dan uit onbegrip, zelf ook fout en kwets je dan die ander nog harder vanwege je emoties die in dat onbegrip zijn ontstaan?!’ Om hier achter te komen zul je terug moeten gaan in  jouw onderbewuste, naar waar het voor de eerste keer ontstaan is. Dus waar deze oude emoties vandaan kwamen in een voor mij, specifieke gebeurtenis en wat het toen met je deed. Voor mij was dit heftig en wat ik begreep, zelfs ook voor Tamara.

Huiselijk geweld en talloze vernederingen vanuit mijn kindertijd tot aan mijn 38e jaar, gaan je uiteindelijk ook niet in je koude kleren zitten besef ik me nu. Ik had dit alles geblokt en weggestopt diep van binnen. Ik merkte ook dat als mijn lieve moeder er wel eens over praatte, ik hier ontzettend veel moeite mee had en geïrriteerd het gesprek afkapte omdat ik het er gewoonweg niet over wilde hebben en omdat het boze en vervelende gevoelens in me opwekte. Waarschijnlijk ook omdat ik hierin de boosheid naar mijn vader en het schuldgevoel naar mij toe, van mijn moeder hierin voelde. Tamara en ik hebben hier een uitgebreid gesprek over gehad, dit alleen al luchtte ontzettend op. Uit schaamte heb ik dit eigenlijk nooit echt in details tegen iemand verteld, gewoonweg omdat ik nog steeds van mijn vader houd. En ik besef me daarbij heel goed dat hij ook met bepaalde problemen niet overweg kon en het jammer vind dat hij nooit hulp heeft gevraagd.

We zijn in deze sessie dan ook terug gegaan naar waar het ontstaan is en we hebben deze emoties geëlimineerd zoals dat heet met een speciale NLP oefening. Tijdens deze oefening vroeg Tamara mij hoe ik me voelde, ze zag waarschijnlijk dat ik zeer onrustig was… Het was dan ook heel fijn om te merken dat ik me na deze sessie totaal anders voelde, rustig en nuchter in mijn emoties. Ik voel nu dat ik beter met emoties om kan gaan op het moment dat ze ontstaan, ik druk ze niet weg, maar ik relativeer ze nu op een veel verstandigere manier, waardoor ik ook dichter bij mezelf blijf en de rust voel om ze op een geduldige manier op te lossen. Voorheen zag ik in een conflict de ‘tegen-persoon’ als ‘negatief’, nu zie ik die persoon als ‘positief’. Als een mens dat ook zijn problemen heeft net zoals iedereen. Niemand wil gekwetst worden uiteindelijk. Doordat ik zelf beter handel vanuit een rustig oogpunt, merk ik op dat anderen ook beter op mij reageren. En lukt het op dat moment niet met de ander, dan laat ik het voor wat het is op dat moment. Voorheen voelde dit als nederlaag, nu als overwinning, een overwinning op mezelf!

 

Lees hier hoe de 3e NLP sessie van M. gegaan is omtrent rouwverwerking; hoe hij leerde om met zijn liefdesverdriet om te gaan, hoe hij zijn ex-geliefde en zijn verdriet leerde loslaten…

Zoals je in de voorgaande blogs van M. kunt lezen, is hij een man die iedere keer weer tegen dezelfde problemen aanloopt in liefdesrelaties. Hij voelt zichzelf snel gekwetst wanneer hij zich onbegrepen voelt, dat ontaarde dan in een ontzettende boosheid tegenover zijn partner en achteraf kwam weer altijd dat vreselijke schuldgevoel om de hoek kijken. In zijn jeugd liep hij tegen problemen aan met zijn vader, die hem vaak vernederde en waardoor zijn zelfwaarde afnam en hij zich heel prestatiegericht en perfectionistisch ging opstellen.

In zijn eerste blog lees je hoe hij hiermee dealde, hij rekende af met zijn angst cq. onzekerheid en in zijn tweede blog is het onderwerp egoïsme aan bod gekomen. Hij cijferde zichzelf vaak onnodig weg en kwam tijdens deze tweede NLP sessie tot nieuwe inzichten m.b.t. gezonde egoïsme.

In zijn derde sessie met Tamara gaf M. het volgende aan;

‘In deze derde sessie heb ik aangegeven dat er toch nog regelmatig gedachten in mijn hoofd opspeelde zoals verdriet en spijt en soms ook angst. Tamara besloot hierop een techniek toe te passen omtrent rouwverwerking. Ze paste een NLP techniek toe om het scheiden van het verdriet en de mooie herinneringen die je aan en met die persoon hebt gehad, zodat de mooie herinneringen je gaan steunen.

Door eerst een dierbaar persoon die je hebt verloren (bv; vanwege een overlijden) in je gedachten te nemen en nadien de persoon waar je op dit moment nog je emotionele gevoelens van hebt, ga je dus dat verdriet loslaten door de positieve herinneringen te gebruiken als steun, waardoor dat dus dan in ook daadwerkelijk makkelijker gaat.

Weer een positieve stap in de goede richting! Vooral nu ik merk dat ik wanneer ik een minder moment heb deze techniek ook zelf toe kan passen zodat het me weer vreugde geeft.’

 

Lees nu de nieuwste blog van M. een man van 47 jaar die voorgoed zijn vicieuze cirkel met betrekking tot liefdesrelaties wil doorbreken.

In zijn vorige blog lees je hoe we zijn angst op onzekerheid hebben laten verdwijnen door het onderbewustzijn aan te spreken, zodat hij zichzelf nieuwe inzichten kon geven om zodoende het oude geleerde gedrag, wat hem niet meer dient, los te kunnen laten. In deze nieuwe sessie stond het onderwerp egoïsme aan bod.

Lees hier zijn tweede succesvolle ervaring met Neuro Linguïtisch Programmeren!

In de tweede sessie met Tamara hebben we het onderwerp egoïsme besproken. Dit onderwerp kwam ter sprake omdat ik altijd moeite heb gehad met egoïsme, waardoor ik altijd mezelf wegcijferde en altijd voor iedereen klaar sta en zo dus ook in een relatie. Op zich niks mis mee zolang je jezelf uiteraard niet te kort doet, maar wat dus wel bij mij het geval was. Sociaal zelf egoïsme is soms gewoon nodig en helemaal niet verkeerd voor iedereen. Ik wilde dat alleen niet begrijpen omdat ik me er ongemakkelijk bij voelde. Maar wat er feitelijk echt gebeurde is dat ik bepaalde verwachtingen schepte van de ander, ik deed toch immers ook alles voor die persoon… Voor veel mensen zal dit waarschijnlijk bekend in de oren klinken.

Tamara besprak dit met mij tijdens een meditatie waarin je gaat reageren en denken vanuit je onderbewuste gevoel, en dus niet vanuit je hoofd. Vaak merkte ik dat als ik erover nadacht er veel tegenstrijdigheden waren, in de zin van wel weten hoe het hoort maar dat uiteindelijk niet toe laten en jezelf er middels naar je handelen er tegen verzetten. Misschien kun jij je dan ook voorstellen wat de uiteindelijke gevolgen voor mij waren. Het eindigde altijd in diezelfde cirkel die niet veranderde. Door deze sessie heeft Tamara me leren inzien vanuit mijn diepere gevoel, dat er ook een andere cirkel is die het wel degelijk toe laat om op een positieve manier egoïstisch te kunnen zijn, zodat je jezelf en de ander niet kwetst.

Erg fijn is ook om te ervaren dat je de negatieve gedachten over jezelf en zo ook over anderen voelt verdwijnen. Voor mij was dat ontzettend rustgevend in mijn hoofd. In de dagen nadien merkte ik dat ik zelfs alle details van de NLP sessie kwijt was en mezelf echt goed moest concentreren om dit terug te halen om deze blog hierover te schrijven. Ook slaap ik nu veel beter. Hierdoor merk ik nu al dat er wel degelijk positieve veranderingen in mezelf zijn ontstaan. Op naar de derde sessie! 🙂

 

Ik voelde mij nogal snel gekwetst, wanneer ik mijzelf onbegrepen voelde door een ander, vooral in een liefdesrelatie. 

Ik ben M. een man van 47 jaar en ik merkte dat ik de laatste jaren tegen het volgende probleem aanliep. Ik voelde mij nogal snel gekwetst, wanneer ik mijzelf onbegrepen voelde door een ander, vooral in een liefdesrelatie. Op zo’n moment kon ik heel erg boos worden op die ene persoon die mij gekwetst had. Deze persoon kwetste ik op zo’n moment dan wel 10 keer zo hard verbaal terug. Ook sloeg mijn communicatie op slot door mijn boosheid. Op het moment dat zoiets gebeurde voelde dat voor mij als heel normaal en gerechtvaardigd, maar na een paar dagen besefte ik dat ik het helemaal niet juist had aangepakt. Dit ontaarde dan in een ontzettend schuldgevoel naar die persoon toe en kreeg ik ook nog eens last van een enorme onzekerheid over mezelf dat ik uiteindelijk niks goed deed. Ik wilde hier dan ook echt iets mee gaan doen, omdat ik inzag dat er iets in mijn jeugd fout was gegaan door het gedrag van mijn vader destijds naar mij toe. Mijn vader vernederde mij vaak waardoor mijn zelfwaarde afnam en ik me heel prestatiegericht en perfectionistisch ging opstellen, het verdriet stopte ik weg en was keihard voor mezelf.  Ik kwam uit bij Tamara, zij kent mij persoonlijk ook een beetje en dat voelde vertrouwd.

Heb nu inmiddels de eerste sessie achter de rug en ik zal jullie een indruk proberen te geven hoe het voor mij voelde en wat het met me deed. Alhoewel het raar voor me was op de manier hoe ze vragen aan mij stelde, voelde ik mij totaal ontspannen en gaf ik ook eerlijk aan wanneer ik het niet begreep. Tamara nam alle tijd voor me om zichzelf duidelijk te maken en inzicht te geven in bepaalde situaties. Na een aantal vragen over wat het in me opriep en hoe het voor mij voelde om bepaalde dingen te doen en de manier waarop ik dat deed, besloot ze om door middel van meditatie met mijn onderbewustzijn bepaalde herinneringen uit mijn verleden op te zoeken, vast te stellen en los te laten door inzichten. Dit voelde heel erg vreemd! Iedereen heeft wel een beetje de welbekende controlfreak in zich en zo ik dus ook, wat er toen gebeurde kan ik nog steeds moeilijk omschrijven, waarschijnlijk omdat het om mijn onderbewuste ging? Wel weet ik dat ik daarna ineens een heel ander gevoel had over het feit dat ik het niet goed genoeg deed, ineens was dat gevoel weg en dat voelde als een grote opluchting. Natuurlijk zijn er nog meer punten die we gaan aanpakken, maar deze angst c.q. onzekerheid is nu gelukkig weg!